HEX 2022-I stora drag

Spread the love

OK, HEX 2022 i stort var det…ett multisport event med fokus på att visa upp hur fint Hälsingland är under lite äventyrliga förhållanden. HEX är mer ett sätt att träffas och ha kul tillsammans i skogen och vattnet än ett race, vill man ha ha ett race så självklart är det bara köra.

Vi bjuder på en bana med kontroller där ingen sträcka är snitslad utan det krävs en karta för att ta sig från kontroll till kontroll. Det är alltid MTB, paddling och kanotning men varje år brukar det även innehålla vissa udda grenar som kräver lite extra… Är man nybörjare i multisport så är HEX en fin inkörningsport. Det är inge svår navigering utan har DU lite kartvana så fixar det sig.

Man kör i lag eller solo det bestämmer man själv. Tidigare år har en del börjat själv men under racet så har man hittat andra som kört solo och bildat ett team under resan, inga problem att göra så i HEX.

OK, hur lång är banan kanske ni undrar…distansen är helt beroende på hur tufft det blir men vi brukar gör en bana så att den som är en meriterad multisportare kör full bana på cirka 10 timmar. Visst är det tufft, man klarar av mer än man tror men som sagt man kör som man vill på HEX man kan plocka guldkornen av banan, korta av etc…

Finns det mer funderingar så tveka inte att ta kontakt, tomasswe@hotmail.com.