RP HEX SUPEM 2016

Spread the love
Korvfrossa, afterrace
Korvfrossa, afterrace

För en gång skull höll vi starttiden 18:30, sjön Bergviken visade sig som vanligt på sin oroliga sida då det endast efter några hundra meter blev en kantring av ett ekipage, HEX SUPEM 2016 startade.

Kantring är inge problem, jovars för de drabbade då de förlorar dyrbar tid men ur säkerhets tänket var de ”no problemas”. Racet´s följebåt, styrd av en lokalförmåga, Tomas Larsson fick direkt jobba och på några minuter var de kapsejsade åter i kanoten och fortsatte rundningen av Storön, bryta var det inga tankar på.

Först upp ur vattnet för växling MTB var Claes följt av mig och en stund senare Mattias som började jaga för fullt.

Slingrande singeltracks, grusväg och myr varvades upp till växlingen i Björktärn, MTB´n fick jobba hårt.

Claes höll undan för de jagande, jag tre minuter efter och Mattias ytterligare tre minuter gick vi ut på ”Pentagon”. Där grusades min chans till att försöka jaga, vid första löpsteget gjorde sig min ljumske påmind som jag hade sträckt några dagar tidigare. Mattias började närma sig men lyckades hålla undan till växling MTB igen. Claes var nu 6 minuter före, ett ointagligt försprång då cyklingen tillbaka är riktigt lättcyklad förutom backen upp från Björktjärn som är riktigt tuff.

Claes tog hem segern för fjärde gången, vem skall ge honom en match??

När alla hade ramlat in blev det korvfrossa med kaffe innan vi mot små timmarna började rulla hem.

Tack till min far som vaktade våra cyklar i Björktjärn, Tack till Tomas Larsson som ställde upp som följebåt, Tack till Jonas Blomberg som upplåter oss att vara på den fina arenan vid Ljusnans mynning ut mot Bergviken, Tack till de som kom och körde och hejade.

Resultat HEX SUPEM 2016

Vi kommer garanterat tillbaka med ett femte HEX SUPEM!

///Tomas

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “RP HEX SUPEM 2016”