Get Klöven, ONE CP ON HEX 2018

Spread the love
"Djävulens" fotavtryck eller bara naturens skapalse...vem vet...kanske HEX 2018 deltagarna får ett svar...
”Djävulens” fotavtryck eller bara naturens skapalse…vem vet…kanske HEX 2018 deltagarna får ett svar…

”Get Klöven” är en av många CheckPoints som har en legend bakom sig, detta är get klövens historia;

För många hundra år sedan bodde en jätte på ett berg i Segersta som hade det lugnt och skönt innan människan dök upp och började föra liv och rörelse. Jätten blev störd men fann sig till rätta tills människorna började bygga en kyrka då rann bägaren över. Jätten började kasta stenblock för att träffa kyrkan men jätten var dålig att träffa så han missade hela tiden.

”Get Klöven” är ett sådant stenblock som jätten kastade och försökte träffa kyrkan. Namnet ”Get Klöven” kommer ifrån de avtryck som kan beskådas på stenen, precis som get avtryck, vissa säger att det är djävulen själv som har gjort dem.

"Get Klöven"
”Get Klöven”

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *