POWERBANK-HEX2021

Spread the love

Under alla år vi kört HEX, Helsinge EXtreme har det alltid varit vissa obligatoriska prylar som alltid måste vara med i alla moment som första förband och mobiltelefon med raceledningens mobilnummer inlagd. Längre fram närmare dagen den 22/5 kommer det stå vad som måste vara med i alla moment för HEX 2021 men redan nu presenterar vi en ny pryl som måste vara med i alla moment, en powerbank som kopplas till din mobiltelefon.

Varför en powerbank kanske ni undrar…det går ju inte äta…ok…jag skall förklara.

HEX 2021 är tänkt att bli det första racet där kontrolltagningen blir digital och där tävlingsledning och anhöriga kan följa lagen kontroll för kontroll ”live”. För att detta skall gå måste man ha en powerbank kopplad till sin mobiltelefon annars räcker inte batteritiden då GPSén i din telefon måste vara påslagen under hela racet.

Så om du inte har någon powerbank behöver du köpa en sådan och har du ingen vattentät säck där mobiltelefon och powerbank får plats måste du även köpa en sådan.

OK, du har införskaffat powerbank och torrsäck till din mobiltelefon, bra men du behöver lite mjukvara också, en app till telefonen som heter ”UsynligO”, https://usynligo.no/ hämta hem den och installera i din telefon.

Här finns lite tips hur man ställer in appen i telefonen., https://www.okkontinent.se/globalassets/ok-kontinent—orientering/dokument/usynligo-info-till-bade-android-och-iphone.pdf

Bekanta er med appen ”UsynligO” för programmet är en viktig del för kontrolltagningen. Testa gärna hemma, du hittar säkert någon bana i ditt närområde där du kan testa att allt fungerar.

Har ni inte anmält er ännu så börjar det bli dags att göra det NU.

Mer information kommer var så säker, stay updated!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “POWERBANK-HEX2021”