HEX 2017 års Banläggare

Spread the love
Carl Lundin
Carl Lundin

2017 års banläggare av HEX har tagit en paus i sitt arbete i Norge, Carl Lundin, för att svara på några frågor inför nästa års äventyr…men också vem är Carl Lundin?

1. Vem är banläggaren för HEX 2017?
Jag heter Carl Lundin och är 35 år och kommer från Alfta.  Jag har alltid varit intresserad av sport och äventyr och då är multisport den perfekta kombinationen. Jag är så glad att jag har träffat ett sådant härlig gäng med likasinnade människor i Hälsinglands multisport. 
2. Varför tog du på dig banläggarrollen för HEX 2017?
I en multisporttävling har man möjligheten att visa upp sitt egna träningsområde och försöka visa på de de fina som finns runt knuten och det har jag länge velat göra.
3. Uppläget för racet, blir det många grenbyten?
Det blir några byten med 6-7 olika delsträckor fördelade på löpning, cykling och paddling.
4. Vad har Arena Alfta att erbjuda, blir det någon överraskning?
Överraskningar vet jag inte, men förhoppningsvis en trevlig och spännande miljö med varierad terräng.  Men det är en stund kvar till tävling så vi får se vad som kommer fram under vintern. 
5. Kommer det att bli någon ny gren förutom MTB, Trekking och paddling? Vi har haft gästspel av inlines bland annat.
Som det ser ut just nu är det de klassiska grenarna som är planerade. Men vi får se, kundvagnsrace genom Alfta skulle vara spännande:)
6. Blir det några obligatoriska vägval eller är det egna valet som gäller?
Det ska i första hand enbart vara kontroller med egna vägval. Sedan finns det sträckor man lagt, enbart för att deltagarna ska se just den sträckan.  Men egentligen hade en annan väg varit snabbare till kontrollen. Då kanske man istället får bestämma var man inte har tillåtelse att springa.
7. Om du skulle ge tips på någon bra ”Skills” för HEX 2017, vad vore det?
Med alla längre tävlingar så gäller det att ta det lugnt och spara på krafterna. Tycker banan är ganska jämn och bra fördelad mellan grenarna så det är tyvärr det kanske tråkiga svaret, lagom bra på allt!:)
8. Har du på tips på någon god mat som funkar för dig när man skall köra race i minst 12H?
Jag tycker om riktig mat på tävlingar och blir ganska less på sötsaker. Grötkorvar är bra, bara bita ett hål och käka! Packa ned något som skulle fungera en fredagkväll men lämna vinet.  Kommer ihåg min första långa tävling med klubben och jag sprang med Tomas på den sista sträckan och han bjöd på ost vilket var helt fantastiskt gott.
9. Varför skall man vara med HEX? Om en rookie vill testa.
För att man ska få ta del och testa den här fantastiska tävlingsformen och man kommer upptäcka att man klarar mycket mer än vad man tror om man tar det lugnt. Sedan finns alla möjligheter att  korta ned en bana och avbryta om det blir stopp i kroppen. 
10. Hur ser dina egna planer ut för multisportsäsongen 2017, några inbokade tävlingar?
Själv har jag inga tävlingar inbokade men skulle vilja få in Åre extrem i år. Har så länge försökt varit med där men det har alltid kommit annat i vägen.
Tack Calle för svaren och vi väntar med spänning på mer som kommer under våren, det är bara att anmäla sig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *