Banläggarens tankar

Spread the love
Tävlingsområde HEX 2017
Tävlingsområde HEX 2017

Då var det tävlingsansvarige för HEX 2017 som har ordet och ska säga något om tankarna inför vårens tävling.

Det är lite av en utmaning att få till en så pass lång bana. En kort bana kan man har i stort sett ha var som helst och hur som helst. Man tar i av allt det bara går. En lång bana på 12 timmar kan man inte köra slut på sig direkt. Då går det långsammare och kravet på att göra det intressant och mer spännande ökar. Då gäller det att hitta guldkorna som man har intill sig. När man väl har funnit dem blir nästa svårighet att knyta dem samman på ett så smidigt, intressant och varierande sätt som möjligt.

Tankarna till nästa tävling är att försöka hålla ihop banan så att man har chansen att se andra tävlanden. Det kan på sätt och vis underlätta banläggningen där man inte alltid har en given rundtur. Då dök det upp funderingar om det kan bli tråkigt att cykla eller springa tillbaka samma väg. Men en stig kan se helt annorlunda ut från det motsatta hållet samt att möten med de andra tävlande gör det hela lite mer spännande. Visst kan man fortsätta en etapp med något annat moment men det kan då innebära att den tävlande måste ta med sig mer utrustning på sträckan, alternativt att man före skickar iväg utrustningslådor.

I dagsläget ska tävlingen bli så lätt som möjligt logistikmässigt. Det finns heller inte, än så länge några monstersträckor (kanske kommer att läggas in då jag fortfarande saknar några timmar). Hittills är det också bara orientering och inga markerade banor. Återstår att se vilken typ av kartor som kommer att användas. Vanligt på sådana här ”äventyrsrace” är kanske gröna kartan med lättare givna kontrollpunkter. Momenten är de klassiska, löpning, cykling och kajak/kanot.

Om man skulle beskriva tävlingen i instagramform med hashtags kan den komma att se ut som följande:

#Spännande #Kul #Visstblirdetroligt #Alfta #Älvpaddling #Vikeberget #Löpning #Norrsjön #Runemo #Flottarleden #Orientering #Pilgrimsled #Röstabo #Mountainbike #Karta #Torparundan #Cityorientering

Som sagt, detta var bara tankar om kommande tävling vilket också kan ändras. Jag hoppas kunna ordna en rolig och varierande tävlingen så ni deltagare ska få en sån där fantastisk härlig känsla man bara kan få när man kommit i mål i en multisportävling, jäklar vad roligt det är med ”adventure race”.

Välkomna till Alfta i maj!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *