RP HEX 2017

Spread the love

20170520_141152

Det blev en superdag i Alfta skogarna med många höjdmeter, underbara trailstigar, finfina smultronställen, proffsiga arrangörer, starka tävlande…you name it, it had it all, och ni som missade äventyret, missade verkligen något stort, sorry, ni skulle ha varit med.

08:10 gick starten som började med en prolog runt kvarteret i Alfta, Casa Calle Lundin med en musikspelande cykel som ledsagare där vi skulle gissa vilken film låten tillhörde, Mattias Sundberg knäckte låten efter några hundra meter och strax efter viftades startflaggan och tåget gick ned till Voxnan där kanoterna väntade. Första och andra kontrollen tog vi gemensamt sen drog Johan Norell iväg och fick ett försprång ut på löpningen efter flottarleden. Fältet spred ut sig under flottarleden och den efterföljande paddlingen tillbaka till TA där den långa MTB sträckan tog vid.

MTB började tufft direkt men övergick snart till några kilometer asfalt till Röstabo, en skön vila. Från Röstabo till långa trekkingen efter torparleden blev det mycket stigkörning och äventyrliga hängbroar om man valde smarta vägval.

Långa trekkingen gick i riktiga björn och varg skogar men de lyste med sin frånvaro däremot vilken skog vilken terräng här skall jag utforska mer.

Den avslutande MTB tillbaka till målet blev tuff och de enda som körde hela banan var banläggaren själv Callle Lundin och segrande Johan Norell, grymt jobbat.

Vill tacka alla inblandade till ett spännande äventyr som jag hoppas fler hittar under nästa års HEX, ett extra stort tack till Calle Lundin med familj som ställde upp på alla sätt under dagen.

PS. kan meddela att HEX 2018 börjar redan utformas, håll ögon och öron öppna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *