RACE REPORT HEX SUPEM 2018

Spread the love
2018 års HEX SUPEM deltagare
2018 års HEX SUPEM deltagare

Fem minuter sent gick starten för 2018 års HEX SUPEM med 6 personer på startlinjen. Startskotten var KÖR! och tempot blev riktigt högt från början. Första års deltagaren Calle Lundin tog täten, Calle med en diger ryggsäck av segrar i bland annat moder loppet HEX men första gången i HEX SUPEM. Calle höll undan i paddlingen men Claes/Jag(Tomas) var tätt bakom och Claes gick ut endast några sekunder efter Calle ut på cyklingen.

Calle och Claes höll ihop till första kontrollen men bakom Timmerhusberget började calles mage krångla och fick sakta ned. Under denna svacka passerade även jag Callle och höll andra platsen till Björktjärn där Pentagon banan tog vid.

På väg till Björktjärn mötte jag Claes som var på väg till första kontrollen på pentagon banan på samma ställe mötte jag sen Mattias som hojtade åt mig,”Du behöver väl ingen karta på Pentagon banan va?” Tänkte att det skall nog gå bra ändå och lämnade över kartan till Mattias som hade tappat sin karta. Tankar floredade om var Calle var, hade Mattias kört om eller…

På väg till andra kontrollen skymtade jag Claes som var på väg till tredje kontrollen, då kom släggan…fick slita för att ta mig upp på Hemsåsen, dieseln var helt slut. På väg ned för Hemsåsen fick jag svaret om Calle, jag måste ha missat honom tidigare, för då mötte jag Calle som hade knappat in på mig, han såg pigg ut. Blev lite stressad och manade på mig lite men det var som en vägg framför mig. Väntade bara på att få se Calle passera mig men höll undan till sista växling MTB vid Björktjärn.

Claes hade växlat för länge sedan och jag hade tappat mer tid och den sista cyklingen finns det inte mycket att göra då den är mest utför till målet. Vid växlingen fick jag även reda på att Calle hade kört sönder kedjan under föregående MTB sträcka och tänkte bryta efter Pentagon banan, synd.

Claes tog hem segern även i år men nästa år…jojo, vem tror på det…??

Bra kört alla, välkommen nästa år, alltid sista onsdagen före midsommar och har ni en egen race-report, bilder så tveka inte att  skicka in den till mig så lägger jag ut den här.

FILM HEX SUPEM

RESULTAT HEX SUPEM 2018

Trevlig Midsommar!

 

//Tomas

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *