RACE REPORT HEX 2022

Spread the love

Årets HEX började med tråkiga besked då en efter en som anmält sig hoppade av årets stora äventyr med diverse olika anledningar men så blir det ibland…livet kommer emellan.

Men det blev ett riktigt tufft race där två giganter inom världsmultisporten fick bra motstånd av Kalle Lundin under de inledande sträckorna.

Prologen bestod först av en frågesport när närmast rätt svar fick kliva fram ett steg och övriga stå kvar. Två rätta svar och man fick sticka ut på en kort MTB-OL på underbara stigar runt Prästnäset i Bollnäs.

Kalle Lundin svarade rätt först och drog i väg med minst 4 minuters försprång innan team Flordal drog ut. Tyvärr kom team ”Flordal” strax tillbaka då ena cykeln hade havererat och de bestämde sig för att ge sig ut på paddlingen i stället som var gren 1 efter prologen. Sist ut på prologen var Per Vestling.

Kalle Lundin gick ut först på paddlingen strax före ”Team Flordal” men både Jörgen och Per var nästan ikapp. Under paddlingen gick starke Per Vestling upp i ledningen och kom till toppturen först två minuter före Jörgen Tigerstrand och Kalle strax efter.

Efter toppturen och paddlingen hem som sen skulle gå över på långa MTB-OL var ställningen oförändrad, Per Vestling, Jörgen Tigerstrand, Kalle Lundin och Team ”Flordal”.

Ut på Trekkingen som var kort i HEX mått men ack så tuff. Jörgen och Per gick ut samtidigt och höll sällskap till sista kontrollen då tyvärr Per´s MTB hade fått ett platt framdäck…Från sista kontrollen på Trekkingen och in i mål skulle man cykla…

Jörgen kunde ohotat cykla in i mål som HEX 2022 segrare, grymt!

Måste säga att vi i arrangörsstaben för HEX 2022 är mäktigt imponerade av alla deltagare som körde årets stora utmaning i Hälsingland, grymt jobbat alla!

Vi arrangörer hoppas att vi inte har skrämt bort er för redan under småtimmarna börjar det filas på HEX 2023 som troligtvis kommer att gå i Hälsinglands sista stora vildmark. Här snackar vi långt till närmsta civilisation, träffar man någon så är det någon medtävlare, skogenskonung eller kanske bamsebjörnar. Mer info. kommer i sommar var så säker! Håll helgerna i maj öppna så länge.

Vi hörs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *