2015 års HEX

Spread the love
HEX 2015
Deltagare HEX 2015!

Starten var satt till 08:00 men då alla redan hade fixat klart 07:50 så lossade vi bromsen och prologen upp till toppen av Bellsåsen och dess brandvaktartorn var ett faktum.

Det bildades grupper på en gång med Stephen/Mattias, Claes/Jonas/Tomas och Robban som stod över prologen då hans seglivade ”gubbvad” fortfarande gör sig påmind. Robban drog ut på andra sträckan direkt, paddling på stor och lill flugen.

Claes!
Claes, strax innan lyftet.

Först ned i vattnet efter prologen var Claes, förutom Robban då, som direkt visade var skåpet skulle stå, ett högt tempo direkt. Claes ökade avståndet till närmast jagande Jonas och Tomas så när det var dags för MTB satt Claes redan på cykeln när de kom iland.

Vid första MTB kontrollen var Claes 11 minuter före tvåan men sen hände något. Vid andra kontrollen hade han tappat 11 minuter plus 8min på Jonas/Tomas som nu ledde.

Ut på trekkingen stötte ledarna Jonas/Tomas på Claes. Det visades att Claes hade ritat i fel kontroll och då tappats sin ledning. Det dröjde dock inte så länge innan Claes var uppe i tätklungan igen som nu var tre man. Denna kvartett Claes/Jonas/Tomas höll ihop i resten av banan och gick i mål på 11 timmar och 13minuter och nästan 100k.

Dessa herrar Claes/Jonas/Tomas blev genom detta historiska då de vare de första i Hälsinglands Multisport som slutförde HEX, komplett bana.

Robban Blom blev nog också historisk, å då menar jag inte bara i Hälsinglands Multisport utan globalt, då jag tror att han är den enda som har tagit med sig en cykel upp på Blyberg, en riktig hårding! Kan meddela att robban ”bara” saknade en stämpling för full bana.

Stephen Edwin och Mattias Sundberg gjorde ett ruskigt fint HEX och kunde ha blivit historiska men de saknade tyvärr en stämpling på trekkingen…men vad gör det på det stora hela, de viktiga är att de nu är medlem i HEX klanen, finns de något bättre…inte vad jag vet.

Ett stort tack till banläggarens föräldrar, Rolf och Birgitta Svedberg som ställde upp hela dagen med service utefter banan, inget saknades! Jo förresten, en person, banäggaren själv som fick förhinder att närvara, du var saknad Peter Svedberg, en giltigt frånvaro.

Då var det över för detta år men planerna för 2016 års HEX har redan satts i rullning, vågar du stå bredvid nästa gång?

BRA KÖRT ALLA!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “2015 års HEX”