Banläggarens ord HEX 2016

Spread the love
Paddling HEX 2014
Paddling HEX 2014

Jag har fått äran av att presentera några svar från HEX 2016-års banläggare, Stephen Edwin varsågod och sug in svaren här nedan.

 

  1. Vem är människan, banläggaren för HEX 2016?

Svar: Stepen Edwin, men hoppas kunna ta hjälp från bl.a. Robban om banan blir som jag hittills tänkt.

 

  1. Varför tog du på dig banläggarrollen för HEX 2016?

Svar: Varför inte? Jag är ju inflyttad till denna del av Sverige och hittar inte intuitivt i skogarna häromkring. Att få sätta en bana i mitt närområde kommer ge mig chansen att utforska stora delar av naturen inpå; utöver de stigar och myrar jag redan träffat på. När banan sedan är ritad kommer alla kunna ta del av den och då kommer framtiden i skogarna kanske innefatta fler möten än nu?

 

  1. Årets HEX bytte vi lite koncept, från 24H till 12H är det något som du tänker fortsätta med?

Svar: Personligen skulle jag nog vilja köra någonting mitt emellan ca 16H (jag gillar mörkerorientering); men 12H siktar jag på inför 2016 då den tidsaspekten ger möjlighet till en epilog med mat, prat och bastubad!

 

  1. Var kommer tävlingscentrum vara?

Svar: Tävlingscentrum kommer bli badstranden i Askesta där det finns parkering för 5-6 bilar. Jag bor 50m från den och där finns det plats för fler bilar. 100m från stranden ligger bastu och brygga där epilogen kommer ta vid efter målgång.

 

  1. Kommer det att bli någon ny gren förutom MTB, Trekking och paddling? Vi har haft gästspel av inlines bland annat.

Svar: Jag funderar på att införa en Epilog. Den kommer i så fall innefatta simning i anslutning till uppvärmd bastu. Är vattentemperaturen för låg kanske ett dopp räcker? Stöter jag på ett grottsystem eller en klippvägg är jag inte främmande för sådana hinder; men det ser inte ut så på de kartor jag hittat!

 

  1. Vi börjar närma oss havet, kommer vi att nosa på skärgården?

Svar: För tidigt att säga. Iom svårigheter med höjdmetrar runt Askesta blir kanske MTB, och Trekking lite längre och då funderar jag på två olika lösningar. En som sträcker sig mot Skog och Stråtjära där det finns lite backar. Alternativt vill jag ta mig ut mot Lövskär mellan Sandarne och Ljusne för att kolla den terrängen. Bägge områden har jag knappt ens varit i ännu:).

 

  1. Om du skulle ge tips på någon bra ”Skills” för HEX 2016, vad vore det?

Svar: Ett öppet sinne! Ta det för vad det är; roligt!

 

  1. Har du på tips på någon god mat som funkar för dig när man skall köra race i minst 12H?

Svar: Quinoagröt och hemgjorda energikakor; men quinoagröten funkar inte när det är kallt (HEX2014, 0 grader!). Energidryck + vatten på cykeln. Vätskeblåsa till paddling och trekking. Jag kör med Squeezy gel:er, de passar min kropp bäst. Men för de som inte kört med gel före måste man prova före man ställer upp i ett långlopp. Det är ju inte så roligt att bli nödig i en kajak… Det viktiga under hela HEX:en är att man äter kontinuerligt! Lite gröt varje halvtimme eller så, en kaka eller bar vid byten och gel:erna under rörelse. Före HEX:en är det säkert bra att ladda lite som inför ex. Vätternrundan, men det är jag själv inte så bra på.

 

  1. Varför skall man vara med HEX? Om en rookie vill testa.

Svar: Olika delar av kroppen jobbar olika hårt under lång tid och har man inte provat en ordentlig genomkörare någon gång finns inget bättre! Underbara vyer, underbara möten och man behöver inte hänga på hanen för att anmäla sig kl 14:00 på internet samtidigt som 30000 andra:). För HEX2016 hoppas jag kunna dra banan så man kan gena, mot att man missar någon kontroll, och ta sig i mål på en hygglig tid utan att behöva hänga på kanonerna; du vet vilka ni är;)

 

  1. När går starten för HEX 2016?

Svar: 14 maj 2016, kl. 08:00. Samling 07:00.

 

Vi tackar Stephen för svaren och önskar honom lycka till i sin fortsatta planering, vi återkommer med jämna mellanrum under hösten-vintern-våren med statusen.

 

Ni kan redan anmäla er så kolla in HÄR hur man gör.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *