HEX 2018, banläggarn

Spread the love
Sundsberget
Sundsberget

Många har säkert redan koll på vem som stakar ut HEX 2018 men de som ej ännu fått kläm på det så är det samma banläggare som det första HEX äventyret 2012, allstå mannen bakom pennan.

Under några år nu har jag lämnat över banläggarrollen till andra i klubben för att få variation på både terräng och banlösningar, har varit riktigt kul att få se andra delar i vårt fina landskap, Hälsingland.

2012 års HEX var en A till B bana, spännande med ett sådant upplägg men det kräver mycket logistik så under senare år har HEX blivit en rundbana, dock krävs det fortfarande bra logistik men mer på ett enklare plan. Sen har HEX blivit ett 12H race istället för 24H för att fler lag/personer skall köra ”full course”.

HEX 2018, blir en rundbana men det kommer att krävas mer logistik än vanligt, mer om detta längre fram i vår…Racet kommer att utspela sig i Segerstasocken i alla fall till största del bör tilläggas. Man kommer att behöva skills som godbalans(äventyrsmoment), orädd(mystiskaplatser), en viss orienteringsvana då inga sträckningar blir snitslade, alltså egna vägval, simkunnig(äventyrsmoment)…etc…mer information kommer i vår.

Då orienteringsmomentet blir extra tufft under långa trekkingen kommer jag att hjälpa er på traven genom att ange GPS kordinater för de kontroller som inte har ett karttecken utsatt på kartan. Långa trekkingen ja, den är cirka 18K om man väljer en av vägvalen mellan kontrollerna, kort kanske ni tycker men den lär ta i runda slängar 3 timmar för den snabbaste, då 18K vägvalet ger 450 höjdmeter, kan bli betydligt mer med andra vägval…

Nu har jag avslöjat tillräckligt, for now, mer information och tips kommer under hösten/våren innan bibeln ”ROADBOOK HEX 2018”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *