Race Report HEX 2019

Spread the love
Poseidon är tillbaka...eller är det banläggaren för HEX 2019, Robban...svårt att avgöra
Poseidon är tillbaka…eller är det banläggaren för HEX 2019, Robban…svårt att avgöra

Banläggaren för HEX 2019 Robert ”Robban” Blom eller är det ”Poseidon” havets gud som stiger upp ur vattnet… hälsade de tävlade välkomna och drog dagens äventyr kort innan kartorna delades ut. Efter en snabb titt på kartorna var det dags att köra ut kanoterna till Gäddsjön där paddlingen skulle genomföras, gren 1 kanot 6K.

När kanoterna var på plats åkte vi tillbaka till TA där alla växlingar skall genomföras förutom bytet till gren 1, kanot.

Kl. 10:05 startade prologen som var  en mys-cykling till paddlingen.

PANG!, där gick starten. Calle drog iväg först, tätt bakom låg Claes och sen Tomas följt av Stockholm Multisport(Martin/Fredrik). Calle utökade sin ledning och gick ut först på andra sträckan MTB OL, gren 2. Strax efter kom Claes. Sist upp från vattnet var Tomas då Stockholm Multisport med Martin och Fredrik  gjorde gjorde en grym avslutning på paddlingen och gled förbi.

Claes under paddlingen
Claes under paddlingen

Ställningarna var lika till kontroll 5 på MTB orienteringen. Efter en miss till 6 kontrollen och borttappad mobiltelefon fick Stockholm Multisport vända tillbaka till kontroll 5 och leta telefon.

Här hade Stockholm multisport tappat telefonen.
Här hade Stockholm multisport tappat telefonen.

Claes plockade 6 kontrollen men valde sen fel väg i en vägförgrening till 7 kontrollen vilket gjorde att Tomas gled förbi från sista till andra plats efter Calle.

Vid TA där växling till trekking, gren 3 gjordes gick Calle och Tomas ut samtidigt. Förutom en liten dipp i början av trekkingen av Tomas så höll de ihop under den ca 2 mil långa orienteringen i Stråtjära skogarna.

Calle och Tomas på trekkingen
Calle och Tomas på trekkingen

Claes växlade cirka 10 minuter efter Calle/Tomas och var som närmast 4 minuter men efter en onödig miss så var Claes cirka 15 minuter efter vid sista växlingen till MTB OL, sträcka 4.

Stockholm Multisport gjorde en finfin insats på trekkingen men valde att kliva av vid växlingen då ”robban” frestade med vedeldad bastutunna och goda ”hälsingekorvar”. Claes valde också att kliva av efter trekkingen då robban bjöd på massa goda tilltugg vid TA som chips, godis, potatissallad, korv, salami mackor, cola…you name it, vem som helst hade gjort det samma..

Calle och Tomas gick ut på sista MTB OL sträckan, gren 4 samtidigt och höll ihop till andra kontrollen innan Calle la i en högre växel. Tomas fick släppa men närmade sig lite i de tuffa uppförsbackarna till digerbergets topp. Väl där missade tyvärr Tomas infarten till kontrollen och tappade dyrbar tid. Tomas mötte Calle efter stigen på digerbergets topp men Calle höll undan och vann HEX 2019 med 17 minuter.

Grymt alla deltagare och arrangörerna Robban och Lisa samt medhjälparen Kennet som för övrigt kommer spela en stor roll vid HEX 2020…mer information kommer…var så säker…

Baninformation:

Total längd: 113 Km

Totala höjdmeter: 1414 meter

Resultat HEX 2019

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *