Säcken är sluten

Spread the love
Arena HEX 2020

Då har lugnet lagt sig i Källvik, Söderhamn efter att hårda strider har utspelat sig i kustbandet. Om man inte visste bättre att det var 2020 kunde man tro att året var 1721 då ryssen kom för att bränna Söderhamn, då en stor, i alla fall i HEX mått, armada närmade sig Söderhamn. Söderhamnsförsvar med kanonerna vid Faxeholmen gjorde sitt bästa men lyckades endast att träffa ett ekipage som kantrade vid stugsundskajen…dock så fördröjde det endast kampen då de snabbt var på rätt köl igen och fortsatte mot sitt uppdrag.

Men nu är det 2020 och det är HEX som äntrat Söderhamn för första gången.

Banläggarna Claes Jonsson och Kennet Bolinder hade ett fint upplägg på åretsbana men prolog, paddling, orientering, paddling, MTB, Trekking och MTB. Körde man full bana så blev distansen runt 16 mil och det fixade fyra lag, grymt!

Den snabbaste på ”Full Course” var Jörgen Tigerstrand, Team Drivex, vilket lopp!

De övriga lagen kortade ned vissa eller hela sträckor men alla gjorde sitt bästa och bragden var även här grym!

Grymt jobbat alla!

Ett extra stort tack till Kennet/Claes och medhjälpare, vilket arrangemang de fick till. Kan meddela att årets HEX blev det deltagrekord med 19st, härligt.

Nu är det ju så att HEX i första hand är ett upplevelsearrangemang och inte tävling men vill man ”köra” så gör man det och vill man ha en picknickutflykt så gör man det. Hur som helst så finns det en resultatlista mer för att hålla koll på att alla kommer tillbaka och att det inte har hänt något. Är man intresserad så kika in HÄR.

Vilka härliga minnen vi har nu…nya minnen planeras redan nu…förhandlingar pågår med 2021 års banläggare…håll koll på denna sida.

//Tomas

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *