HögboMulti 2018 Race Report

Spread the love
Jag och Vallan, lag: Hälsinglands Multisport CT
Jag och Vallan, lag: Hälsinglands Multisport CT

Äntligen blev det dags för multisport igen, kan inte ens minnas när jag tävlade senast och svenskamultisportcupen.

Jag och Claes ”Vallan” Jonsson stod på startlinjen kl.10:00 lördagen den 14/7 med några fler förväntansfulla.

Dagens bana bestod av:

  1. Prolog (Sprint OL i rogaining stuk)
  2. Trailbana
  3. Kanot
  4. Trailbana
  5. MTB-OL
  6. Orintering

Prologen gick bra och vi plockade kontrollerna riktigt snabbt men ut på trailbanan stöp jag och skrapade upp mitt knä och hand riktigt illa men upp och kör.

Gick ut på paddlingen som andra herr lag och tog in på första laget, kändes bra då Vallan och jag körde vår snabba acron kanot. Andra kontrollen hade vi riktigt känning på första men sen strulade jag till det. Efter första lyftet så tyckte jag att tredje kontrollen kom lite väl fort så vi körde förbi skärmen, kunde inte vara  våran tänkte jag. Men efter ett tag så visade det sig att det var våran så det vara bara att vända och vips var vi på 8 plats…riktigt surt. Vi körde på i vredesmod men vi plockade placeringar och ut på efterföljande MTB-OL var vi på andra plats igen.

Ut till första kontrollen på MTB-OL gjorde vi en snabb sträcka och stämplade först. Till andra kontrollen blev det en liten miss och vi tappade första platsen. Tänkte plocka in den till tredje genom att köra en liten omväg men det vi trodde att det skulle gå köra mycket fortare på det vägvalet. Det visade sig att kortaste vägvalet, som vi inte tog var en preparerad MTB-bana…surt så Claes och jag tappade lite mer men behöll andra platsen.

Övriga MTB kontroller gick hyfsat men visst är man ringrostig. Claes och jag hade sällskap av vår grannklubb, skärgårdensmultisportare med Lise-Lott och Per-Erik under nästan hela resterande MTB-OL och det syntes att de var mer bekväm med cyklingen och orienteringen än vi.

Ut på sista orienteringen stämplade vi ut som tredjelag och var på G men värmen ställde till det plus att det blev en onödig miss på några minuter, utan Claes hade vi tappat mer han såg att vi var fel ute och kunde läsa in oss rätt igen.

Vi slutade på en femteplats cirka 25 minuter efter segrande lag. Måste säga att trots de misstag vi gjorde så kände vi att flytet fanns där men det som saknas är tävlings och orienteringsvanan.

UT å KÖR!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *