TREKKING

Spread the love
En CP under trekkingen på HEX

Självklart måste trekkingsträckan kollas, på papperet kändes det för kort, fågelvägen 22K mätte vi upp. Visst håller ni med om att 22k känns kort för en trekking på HEX.

Hur som helst så i måndags efter jobbet var det dags, strax före 17:00 startade jag vid TA Prästnäset och drog iväg till första kontrollen, ni tävlande kommer att cykla till första kontrollen för att slippa en vägtransportsträcka men jag springandes.

Kan också meddela att vi även passade på att testa livelox, när jag var ute i skogen och sprang så var Peter hemma och följde mig ”Live” på nätet. Livelox levererade och fungerade klockrent. Så det blir livelox vi kommer att använda på HEX. Ladda hem livelox-appen och bekanta er, starta ett konto som är gratis. Som jag skrev tidigare i ett inlägg så behöver ni en ”powerbank” för er mobiltelefon då appen kommer att vara på några timmar och drar lite ström.

Tillbaka till trekkingen, eftersom jag och Peter hade besökt alla kontroller tidigare så hittade jag perfekt. Fick uppleva ett Orrspel vid en myr faktiskt.

Klockan gick och det började skymma och kylan började vandra in under huden. Startade med kortärmat men slutade med underställ och vindjacka den sista timmen.

Hmmm, min undran om 22k fågelvägen skulle vara för kort har nu slagits bort ur tankarna, man börjar istället att fundera om det är för långt. Min distans trekkingspåret slutade på strax över 30k, höjdmeter över 800m och tid lite över 4 timmar.

Jag och Peter skall ta en funderare om vi skall korta ned trekkingen men det lutar att även ni får köra denna fina bana. Det kommer att finnas bra ställen att korta av om man känner att det blir för långt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *